Film

Skribent

Alexander Dunerfors

14 januari 2019 | 21:07

"Uncharted" har hittat en ny regissör

Dan Trachtenberg ersätter Shawn Levy på Sonys tv-spelsfilmatisering.
TV-spelsfilmen "Uncharted" har gått igenom en del problem bakom kulisserna, innan kamerorna ens hunnit rulla. Regissörer har kommit och gått medan Tom Holland ("Spider-Man: Homecoming") väntar på att iklä sig rollen som äventyraren Nathan Drake.

Nu låter det dock som att en filmskapare är på plats. Deadline rapporterar att Dan Tracnhtenberg tar över jobbet från Shawn Levy ("Natt på museet"), som lämnade registolen för fyra veckor sedan och skyllde på en schemakrock.
 
Joe Carnahan skrev det första manusutkastet. Jonathan Rosenberg och Mark Walker skriver på en ny version, enligt Variety.
 
Det återstår att se om Trachtenberg är rätt man för att ro det här projektet i hamn. Hans cv är kort, men med "10 Cloverfield Lane" och "Black Mirror"-avsnittet "Playtest" bakom sig har han visat att han kan hantera kända franchiser, samt fansens förväntningar, och samtidigt bjuda på något nytt, och nervkittlande.
 
"Uncharted" bygger på den actionspäckade spelserien utvecklad till PlayStation av Naughty Dog. Spelen följer Nathan Drake på diverse farliga upptäcktsresor, och karaktären har jämförts med både Indiana Jones och Lara Croft.
 
Andra tv-spelserier som snart kan bli film är "Metal Gear Solid", "The Division" och "Gears of War".
 
Vad tycker ni om Dan Trachtenberg som regissör? Vad behöver "Uncharted"-filmen för att lyckas? Kommentera nedan.
| 14 januari 2019 21:07 |