Film

Skribent

Emil Skelterwijk

20 november 2016 | 18:00

9 mest udda vapnen som använts i skräckfilmer

Se och lär hur en gräsklippare, en hörapparat eller amerikanska flaggan kan hjälpa dig överleva i en skräckfilm.
Efter år av skräckfilmstittande har tyvärr genren fått svårare att skrämma mig och jag får istället finna nöjet på annat sätt när sambon skoningslöst plågar mig med ytterligare en skräckfilm med 3.9 i IMDB-betyg. 

Så min nya hobby under dessa filmsessioner har blivit att upptäcka de ultimata tillvägagångssätten ”ondingarna” (eget slang för skurkar) använder för att undanröja sina offer. Ju mer knäppt vapen desto bättre! Udda men perfekt, har blivit min nya tagline.

Därför tänkte jag delge de bästa tillhyggen jag upplevt användas i en skräckfilm… Och kanske det till och med kan inspirera någon onormal krake därute!

1. Gräsklippare ("Braindead", 1992)


1992 kom Peter Jackson (Sagan om Ringen-trilogin) med sin härliga skräckkomedi Braindead. Beviset på dess originalitet finns bland annat i den här scenen där vår protagonist slaktar ett gäng zombies med en gräsklippare.  


2. Hoppstylta ("Leprechaun", 1993)


Warwick Davis (Harry Potter, Life’s to short) är inte direkt snygg som sadistisk pyssling i den här skräckfilmen från 1993. Han får dock pluspoäng i val av mordvapen i den här scenen.


3. Amerikanska flaggan ("The Hills Have Eyes" 2006)


Amerikanarna har aldrig hymlat med att de är patrioter från stortåns nageltrång till städet i örat. Så med det i vetskap är vapnet i Alexandre Ajas film från 2006 inte så svårt att gissa… Även fast jag vet att ni egentligen vill gissa på en överviktig Trump-supporter!


4. Majskolv ("Sömngångare" 1992)


Maken till att ödsla mat! Men bortsett från det är det nästan bara imponerande hur hon lyckas få majskolven till ett livsfarligt vapen. OBS! Prova inte detta hemma - det blir att sova på soffan då.


5. Basketboll ("Deadly Friend" 1986)


Min favorit bland val av krigsredskap i skräckfilmer. Vilka tankar flyger i knoppen sekunderna innan händelsen? ”Kastar jag den här basketbollen riktigt hårt i plytet på kärringen finns det ingen annan utväg än att huvudet exploderar - solklart!”. Applåder till oförutsägbarheten.


6. Mobiltelefon ("See no Evil" 2006)


Är det bara jag eller händer det inte väldigt ofta man sitter och önskar att man hade kulor till att pressa ner en mobiltelefon i strupen på sin stolsgranne på tåget? See no Evil har i alla fall omedvetet tagit fram undervisningsmaterial för om man vill lära sig att göra detta. Psykopater avrådes att se klippet.


7. Hörapparat ("Freddy's Dead: The Final Nightmare" 1991)


På tal om udda vapen i skräckfilmer – Robert Englunds karaktär Freddy Krueger har ett tips hur man mördar någon med hörapparat. Watch and learn.


8. Skridsko ("Halloween H2O" 1998)


Vad vore en skräckartikel utan att ha med filmen Halloween? Och vad mer behöver jag säga än skridsko och Joseph Gordon-Levitt? 


9. Grill ("Final Destination 2" 2003)


Sist men inte minst så ger Final Destination 2 oss en riktig udda uppvisning hur man kan döda någon. Så kom ihåg detta - bråka fan inte med grillen!


Kan ni komma på andra udda vapen från någon skräckfilm? Berätta nedan.
| 20 november 2016 18:00 |