Film

Skribent

EvaEpic

19 januari 2012 | 20:01

Tystlåten film skapade högljudda protester

Trots att den vunnit tre Golden Globes och blivit hyllad av kritiker, är inte alla helt nöjda med den svartvita stumfilmen "The Artist".

”The Artist” hyllar 20- och 30-talets Hollywood och den svartvita stumfilmen har redan vunnit 3 Golden Globes. Trots detta är inte alla helt nöjda med filmen eller formatet för den delen. Under en förhandsvisning i Liverpool strömmade det in klagomål om att själva bilden var för liten och att det inte var något ljud, därför krävde många tillbaka pengarna. Det var trots allt meningen att formatet ska vara mindre för att likna de gamla stumfilmerna från eran, samma sak med bristen på ljud.

Biograferna, i detta fall Odeon och UCI Cinemas Group, har gett tillbaka pengarna till de som faktiskt inte visste att det var en stumfilm.
Regissören Michael Hazanavicius ser detta från den ljusa sidan;

- Jag har hört om detta och jag tycker det är fantastiskt roligt, faktiskt, säger han till Telegraph. Han hoppas också att ”The Artist” kommer att vara den första av många filmer som reser tillbaka i tiden;

- Vi har självklart fått ut något av talfilmer – om vi fortfarande skulle haft stumfilm hade vi aldrig haft Billy Wilder eller Woody Allen. Men det stämmer att vi har förlorat något.

Hazanavicius tycker att vi borde kunna ha både tal- och stumfilm. Med ”The Artist” hoppas han att fler uppskattar formatet och upptäcker att detta är ett annat sätt att berätta en historia.

”The Artist” har biopremiär den 9 mars.

| 19 januari 2012 20:01 |