Film

Skribent

Martin Persson

5 juli 2024 | 21:00

Ännu löjligare version av "Twisters" släpps snart i Sverige

Dum blir dummare.
"Twisters" snurrar snart in på biograferna. Den 12 juli släpps uppföljaren till katastroffilmen från 1996 och vi kan vänta oss en underhållande, storslagen och hjärndöd åktur.
 
Hur firar man bäst ankomsten av en lättsamt dum film? Med en ännu lättsammare och ännu dummare film, så klart!
 
Det amerikanska filmbolaget The Asylum, känd för sina lågbudget mockbusters- och kultfilmer är på g med sin kommande rulle ”The Twisters”.
 
En mockbuster är då, som namnet antyder, en parodi som gör ett skamlöst plagiat av en populär storfilm, allt som oftast i samband med dess premiär och stora hype. Tidigare filmer av bolaget är till exempel ”Transmorphers”, ”2025 Armageddon” och ”Snow White and The Seven Samurai”. Bara av dessa titlar att döma kan man nog vänta sig en bisarrt kul affär för den som är på rätt humör.
 
Känns en, eller två tornados för mesigt för dig? Då ska du kolla in ”The Twisters” – här samlas nämligen dussintals tornados till en supertornado som hotar att ödelägga allt i sin väg. Kan det bli mer dumcoolt?
 
Filmen har släppts digitalt och på utvalda biografer i USA. Men även här i Sverige kan vi ta del av filmen snart. Från den 15 juli finns den att hyra på SF Anytime.
 
Kika på trailern nedan:
 
| 5 juli 2024 21:00 |