Serie

Skribent

Alexander Svensson

6 mars 2024 | 12:30

Vampyrhajpen ska återupplivas - "Twilight" blir animerad serie

Lionsgate hoppas att blodsugande tonårsromans i tecknat format ska locka tittare.
Det är nu mer än tio år sedan “Twilight”-filmerna nådde sin slutpunkt och hela världens besatthet av kärlekskranka vampyrer började dö ut. Men kanske kan man återuppliva det globala fenomenet? Det hoppas iallafall Lionsgate, som håller på att utveckla en animerad tv-serie baserad på Twilight.
 
Det är Lionsgates vice ordförande Michael Burns som berättat om projektet vid The Morgan Stanley media conference:
 
- Vi kommer att återvända till “Twilight”, göra en animerad serie, jag tror att det kommer att finnas mycket intresse för det.
 
Kristen Stewart och Robert Pattinson gjorde huvudrollerna som Bella och Edward i "Twilight"-filmerna.
 
Det har tidigare rapporterats om en "Twilight"-serie, och enligt Deadline så är det då den här animerade serien som åsyftats. En "Twilight"-serie i live-action har det alltså aldrig egentligen varit tal om.
 
Hur stort intresset verkligen är för "Twilight" i animerat format blir ju spännande att se. Animerade serier kan ju bli stora succéer, vilket exempelvis “Arcane” och “Invincible” är bevis på, men det är inte alls givet. Dessutom kan man ju fråga sig hur stor törsten verkligen är för mer “Twilight”.
 
“Twilight” är för övrigt inte den enda franchisen som ska få seriebehandling. Enligt Burns jobbar Lionsgate även på ytterligare en serie som utspelar sig i “John Wick”-universumet efter förra årets “The Continental”.
 
Vad tror du, kan “Twilight” göra sig som animerad serie, eller är det en dålig idé?
| 6 mars 2024 12:30 |