Skribent

MovieZine

2 februari 2021 | 14:15

TV4 Play visar Golden Globe Awards 2021

Årets Golden Globes-gala sänds natten till 1 mars med Parisa Amiri som live-kommentator.
Imorgon, 3 februari, släpps nomineringarna till den prestigefyllda galan The 2021 78th Annual Golden Globe Awards. TV4 Play har fått exklusiv svensk visningsrätt av galan, som i år live-kommenteras av programledaren Parisa Amiri.

- Golden Globes anses vara den festligare, mer oförutsägbara varianten av Oscarsgalan och efter ett händelserikt år kommer de garanterat bjuda på en oförglömlig gala i världsklass. Jag finns med och guidar bland nominerade verk, stjärnor på plats, röda mattan och den rafflande prisutdelningen, säger Parisa Amiri i ett pressmeddelande.
 
 
Golden Globe Awards har sedan 1944 delat ut priser till bedrifter inom film och amerikansk tv. Det är ett prestigefyllt pris där nomineringarna utses av verksamma internationella journalister, genom organisationen Hollywood Foreign Press Association.

Svenska vinnare av Golden Globe hör till ovanligheterna, men förra året belönades Stellan Skarsgård med Bästa manliga biroll i tv-serien "Chernobyl". Tidigare har även Ingrid Bergman och Alexander Skarsgård har fått ta emot den guldskimrande statyetten.

Onsdagen 3 februari släpps nomineringarna i 25 kategorier. Själva galan sänds natten mot 1 mars (svensk tid) och leds i år av komikerna Tina Fey och Amy Poehler Galan inleds med en 90 minuter lång förgala på röda mattan.
| 2 februari 2021 14:15 |