Serie

Skribent

MovieZine

14 december 2016 | 07:10

TV-veteranen Alan Thicke är död

Skådespelaren från ”Pappa vet bäst” blev 69 år gammal.
Kanadensaren Alan Thicke tv-debuterade redan som 22-åring och medverkade i flera serier och filmer under 1970- och 80-talet. Samtidigt skrev han manus till talkshows, och ledde en egen - ”The Alan Thicke Show” - i början av 80-talet.

Men det var först år 1985, när han flyttade till USA och fick en huvudroll i komediserien ”Pappa vet bäst” (”Growing Pains”), som han blev ett ansikte som hela världen känner igen. Där spelade han bland annat mot en mycket ung Leonardo DiCaprio. Rollen som Dr. Jason Seaver gav Thicke en Golden Globe-nominering. 

På filmfronten har han dykt upp i mindre roller i till exempel ”Helens små underverk” och ”Alpha Dog”. På senare år har Alan Thicke synts i ”How I Met Your Mother”, ”Scream Queens” och ”Huset fullt - igen”. 

Thicke har också komponerat vinjettmusik till flera tv-program och serier, samt släppt en rad böcker om barnuppfostran. Bland hans tre barn finns popstjärnan Robin Thicke.

Variety skriver att skådespelaren dog i en hjärtattack medan han spelade hockey med sin son. Alan Thicke blev 69 år gammal.
| 14 december 2016 07:10 |