Film

Skribent

Andreas Samuelson

14 november 2023 | 06:00

TV-tips: Världens värsta mamma i spännande, Hitchcock-doftande thriller

Sarah Paulson är allt annat än någon snäll bullmamma i den Hitchock-doftande thrillern ”Run”. Se den ikväll på TV6.
Sarah Paulson har under åren blivit något av Ryan Murphys musa, inte minst med rollen som O.J. Simpson-åklagaren Marcia Clark i ”American Crime Story” som gav henne både en Emmy och Golden Globe. Hon har även visat att hon kan spela otäcka typer, bland annat i ”12 Years a Slave” (2013) och flera säsonger av ”American Horror Story”.
 
I thrillern ”Run” (2020) är hon den typen av mamma som får både ”Mommie Dearest” och ”Serial Mom” att likna bullmammor i jämförelse. Hon spelar överbeskyddande Diane som bor i ett isolerat hus med rullstolsburna tonårsdottern Chloe (Kiera Allen), som lider av en rad sjukdomar. En dag hittar Chloe en pillerburk som leder till att hon avslöjar en hemsk hemlighet...
 
Filmen ingår i samma universum som regissören/manusförfattaren Aneesh Chaganty och medförfattaren Sev Ohanians debutfilm ”Searching”. Denna gång doftar det dock riktigt Hitchcock med gott om spännande situationer och twistar. Paulson är inte oväntat suverän men även den i verkligheten rullstolsbundna debutanten (!) Allen imponerar.
 
Filmen blev en framgång och streamingtjänsten Hulus mest sedda film. I min recension från 2020 skrev jag att ”Tempot är högt och Allen är en imponerande, sympatisk hjältinna” och att ”Paulson är inte oväntat en stark motspelare i en för henne ovanlig roll”.
 
Här kan du se ”Run”:
 
• Ikväll på TV6 21.00
• Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster
| 14 november 2023 06:00 |