Film

Skribent

Thomas Linnaeus

2 september 2023 | 07:00

Dagens tv-tips: Kultkomedin från 80-talet med inkompetenta polisaspiranter

Missa inte skrattfesten i första “Polisskolan” som visas ikväll på TV3.
Bland 80-talets komedifilmer så kanske “Titta vi flyger” eller “Blues Brothers” definierade hela decenniets typ av humor. Men en annan film, eller serie, som dominerade under detta årtionde var just “Polisskolan” - varav den första i serien visas ikväll på TV3.
 
Hela sju filmer fick vi mellan åren 1984 till 1994, men det är den första som fortfarande är bäst. Grundidén med hela serien är att Polishögskolan behöver fler studenter. Lösningen på detta blir att stryka kraven för utbildningen, vilket leder till att ett gäng inkompetenta polisaspiranter söker sig dit.
 
 
I första filmen kretsar handlingen kring Carey Mahoney (Steve Guttenberg), som skickas till skolan för att undvika fängelsestraff. Här träffar han bland annat kursaren Karen Thompson, som spelas av en ung Kim Cattrall, och den mänskliga beatboxaren Larvell Jones (Michael Winslow).
 
Tyvärr är inte alla på polisskolan särskilt glada över de nya studenterna, vilket slutar med att de får en riktigt tuff och ganska lustig utbildning på skolan. Har “Polisskolan” åldrats bra? Det får du avgöra idag kl 18.55 på TV3. Annars finns filmen att streama på Prime Video.
 
Vilken är din favoritkomedi från 80-talet?
| 2 september 2023 07:00 |