Film

Skribent

Thomas Linnaeus

18 november 2023 | 10:45

På tv ikväll: Tarantinos film fick Michael J. Fox att gå i pension

Ikväll visas Quentin Tarantinos hyllning till 60-talet “Once Upon a Time in Hollywood" på TV6.
Stjärnan från “Tillbaka till framtiden”, Michael J. Fox, gick i pension 2020 efter att ha drabbats av Parkinsons på 90-talet. Efter flera år med sjukdomen valde han att sluta med skådespeleriet, och det var på grund av filmen “Once Upon a Time in Hollywood”:
 
- Det finns en scen där Leonardo DiCaprios karaktär inte kan komma ihåg sina repliker längre. Han går till sitt omklädningsrum och skriker på sig själv i spegeln. Efter det tänkte jag: “Jag kommer inte ihåg längre, det är dags att gå vidare”. Men det var fridfullt, berättar Fox.
 
 
“Once Upon a Time in Hollywood" är Quentin Tarantinos hyllning till 60-talets filmvärld. Här får vi följa den åldrade skådespelaren Rick Dalton, hans stuntman och Sharon Tate i en omväxlande skildring av Hollywood, där sanningen kanske inte är allt för relevant.
 
Leonardo DiCaprio spelar mot Brad Pitt för första gången, och Margot Robbie syns som skådespelerskan Sharon Tate. Filmen visas ikväll kl. 21.15 på TV6. Vill du annars streama “Once Upon a Time in Hollywood" finns den på Viaplay.
 
| 18 november 2023 10:45 |