Film

Skribent

MovieZine

7 april 2023 | 10:00

Ikväll på tv: Härliga ABBA-musikalen blev en enorm biosuccé för 15 år sen

Under hela påskhelgen tipsar MovieZine om sevärda filmer på dumburken. Dansa in fredagskvällen med Meryl Streep och Pierce Brosnan!
Mamma mia, vilken succé det blev när musikalen "Mamma Mia!" intog biodukarna den där sommaren för femton år sedan! Att svenska folket har ABBA-musiken i blodet blev mer än tydligt när närmare 1,9 miljoner biobiljetter såldes.
 
Den charmiga feelgood-filmen bygger såklart på scenmusikalen av Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Handlingen kan ni nog vid det här laget: en ung tös som ska gifta sig vill bjuda in sin pappa till bröllopet... men vem är han? Tre möjliga kandidater anländer till den grekiska paradisön för att sjunga och dansa till välkända 70-talshits.
 
Som film är "Mamma Mia!" lite av en oslipad pärla. Vissa av skådespelarna sjunger hellre än bra, jag nämner inga namn, men den är även fylld med solig optimism, sprakande energi och vackra miljöer. Stjärnor som Meryl Streep, Colin Firth, Amanda Seyfried och Stellan Skarsgård bjuder på sig själva och ser till att tittarna får njuta med ett stort leende i två timmar.
 
 
Lagom till långfredagen kommer denna ljuva musikal tillbaka i tv-rutan. Du kan se och sjunga med i "Mamma Mia" ikväll klockan 20:00 i Kanal 5.
 
Och du! Imorgon lördag vid samma tid sänds uppföljaren "Mamma Mia! Here We Go Again".
| 7 april 2023 10:00 |