Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

26 september 2023 | 17:00

TV-spelsstrejken närmar sig branschen i snabb fart: “Sluta spela spel”

Medlemmarna i skådespelarnas fackförbund SAG-AFTRA har nu möjligheten att gå ut i strejk - om de inte kommer överens om nya avtal.
Strejken för skådespelare och manusförfattare i Hollywood har hållit på sedan i somras. Tidigare i september rapporterade vi om att även spelbranschen kan drabbas av detta, då skådespelarnas fackförbund SAG-AFTRA vill omförhandla sina avtal med spelbolagen.
 
Nu har medlemmarna i SAG-AFTRA röstat för att de ska kunna “aktivera” en strejk, skriver de på sin hemsida. Just nu håller fackförbundet i förhandlingar med stora spelföretag såsom Activision, Disney, och EA, men kommer parterna inte i land med dessa så finns alltså möjligheten att gå ut i strejk.
 
SAG-AFTRA:s ordförande Fran Drescher, som varit återkommande under sommarens nyheter om strejken, har uttalat sig om detta nya besked: "Det är dags att sluta spela spel och bli seriös om att nå en överenskommelse om dessa avtal.”
 
Medan Audrey Cooling, som representerar spelföretagens sida säger att: "Vi har nått preliminära överenskommelser med över hälften av förslagen och är optimistiska om att vi kan hitta en lösning vid förhandlingsbordet”.
 
Vilket spel vill du inte ska påverkas av TV-spelsstrejken?
| 26 september 2023 17:00 |