Film

Skribent

Mats Karlsson

23 mars 2013 | 17:01

TV-serien "Blomstertid" blir film

Peter Magnusson gör om sina tre roller från "Blomstertid" i dramakomedin "Tillbaka till Bromma".

Peter Magnusson som vi senast såg i "En gång i Phuket" har ett nytt projekt på gång. Det är dramakomedin med arbetstiteln "Tilbaka till Bromma" som regisseras av Martin Persson. Magnusson kommer att spela de tre huvudrollerna på egen hand som är utvecklade utifrån den kritikerrosade TV-serien "Blomstertid" som sändes på TV4 2009.

- Peters tre karaktärer är helt oemotståndliga! Jag blev så glad när killarna knackade på dörren och hade med sig ett långfilmsmanus. Det här är första projektet ut i en långsiktig satsning på Peters kommande filmer, vilket känns enormt spännande, säger producenten Jan Blomgren på Bob Film.

Filmen utspelas 1994 och kretsar kring Anders, Steven och Kenneth som gick i samma klass på Bromma gymnasium och följdes av dokumentärfilmaren Martin. I dag är de 37 år gamla, fortfarande kvar i Bromma men i olika skeden av livet. När dokumentärfilmaren ger sig in killarnas vardag igen visar sig det sig att Livet i Bromma rymmer mer dramatik och humor än någon kunde tro.

I övriga roller ser vi bl a Hanna Alström ("En gång i Phuket", "Blomstertid") och Sandra Huldt ("Blomstertid", julkalendern "Skägget i brevlådan").

Filmen komer få biopremiär vintern 2014.

| 23 mars 2013 17:01 |