Serie

Skribent

Erika Jarhed

14 april 2023 | 09:33

Bekräftat: "Tunna blå linjen" får en tredje säsong

Hösten 2024 blir det premiär för den tredje säsongen av SVT:s succéserie där knarkproblematiken kommer att få stå i centrum.
I höstas fick den andra säsongen av SVT:s polisdramaserie "Tunna blå linjen" premiär, som slutade på ett minst sagt dramatiskt sätt. Men som tur är det nu bekräftat att serien, som med åren har blivit en stor succé, kommer att få en tredje säsong. 
 
Den tredje säsongen kommer att kretsa kring kampen mot narkotika, både gällande missbrukare, "partyknarkare", langare och tungt kriminella som styr droghanteringen. Men självklart kommer vi också att ta del av när poliserna tar hand om "småbrottsligheten" och där vi får se hur karaktärerna fortsätter försöka balansera sina yrken med sina privata relationer. 
 
- Det känns intressant och svårt men framför allt självklart att koncentrera säsong tre av "Tunna blå linjen" till polisens många narkotikarelaterade arbetsuppgifter, säger Cilla Jackert som är huvudförfattare för serien i ett pressmeddelande.
 
Oscar Töringe, Amanda Jansson och Per Lasson förväntas att återvända i sina roller. Den tredje säsongen kommer att bestå av sex avsnitt. 
 
Vi får dock tyvärr vänta ett tag till innan vi får veta hur det går för våra Malmöpoliser - premiär för säsong tre blir det hösten 2024 på SVT.
| 14 april 2023 09:33 |