Sponsrat

Skribent

Jonatan Blomberg

14 januari 2019 | 22:30

"True Detective" är tillbaka med ett nytt spännande fall

I den första av åtta artiklar om den nya "True Detective"-säsongen, tar vi en spoilerfri titt på vårt nya fall och de fyra största karaktärerna.
Efter nästan tre hela år var det under natten till idag äntligen dags för premiären av en helt ny "True Detective"-säsong. Nic Pizzolatto, seriens skapare, har fått ta god tid på sig att få ihop en säsong av lika hög kvalitet som seriens första, unisont hyllade, säsong 2015.
 
Då var det Matthew McConaughey och Woody Harrelson som trollband oss, genom Pizzolattos manus och Cary Fukunagas regi. Därefter följde en ny (helt fristående) säsong som tyvärr inte togs emot riktigt lika väl. Med det sagt finns det fortfarande en klick av oss helgjutna "True Detective"-fans som även uppskattade den lite annorlunda, men grovt underskattade, uppföljarsäsongen.
 
Under de kommande veckorna kommer jag, i samarbete med HBO Nordic, att lyfta fram de mest centrala och intressanta delarna ur de nya avsnitten fram till finalen - som släpps natten till den 25 februari. Men eftersom det idag släpptes två avsnitt kommer jag i den här artikeln enbart, och helt spoilerfritt, att presentera de fyra största karaktärerna som vi ska få spendera den tredje säsongen med.
 
Imorgon tar vi oss sedan an säsongens andra avsnitt (som redan finns tillgängligt), men då fullproppat med spoilertyngda funderingar. För att sedan köra på med en ny artikel (sent) varje måndagkväll, när alla haft en chans att se veckans nya avsnitt!
 

Detective Wayne Hays (Mahershala Ali)

 
 
Det råder ingen tvekan om att seriens största tyngd kommer att vila på Detective Hays axlar, eftersom vi får följa berättelsen ur framför allt hans perspektiv. Under kriget i Vietnam var han en spårare som strök omkring på egen hand i djungeln. Väl tillbaka på amerikansk mark, i nära anslutning till de djupa skogarna i Ozark-området, landar han tillsammans med sin kollega ett fall som kommer att förfölja honom de närmsta 35 åren.
 

Detective Roland West (Stephen Dorff)

 
 
Detective West är vid vårt falls början (1980) Hays partner. De båda fick då ett larm om att två unga barn (och syskon) inte hade kommit hem "innan det blev mörkt", som de hade lovat sin pappa. Det här försvinnandet kommer på olika sätt att förfölja och förändra både Wests och Hays liv för all framtid.
 

Amelia Reardon (Carmen Ejogo)

 
 
Amelia Reardon är barnens engelskafröken i skolan, men också en aspirerande författare. Hennes bok om försvinnandet, som vi får ta del av under senare tidslinjer, kommer på något sätt att hjälpa oss tittare att få ännu en inblick i fallet.
 

Tom Purcell (Scoot McNairy)

 
 
Redan innan vi ens vet vad det är som har hänt, får vi i en senare tidslinje veta att det finns något som kallas för "Purcell"-fallet. Tom Purcell är de försvunna barnens pappa - och det är kanske inte så svårt att förstå varför barnens försvinnande även förändrar Toms liv markant. 
 
 
 
Vad tyckte du om säsongspremiären? Kommentera gärna nedan!
| 14 januari 2019 22:30 |