Skribent

Patrik Jonsson

22 juli 2013 | 19:30

"True Blood", "Believe" och Emmy-nomineringar

Patrik Jonsson guidar oss igenom veckans TV-nyheter.

Det kommer att alltså att bli ännu en sommar med vampyrer och andra missväxter nästa år, då HBO har förnyat "True Blood" och gett serien en sjunde säsong. Något som dock glädjer mig på riktigt är att även Showtime har varit på bra humör och förnyat den underbara debutanten "Ray Donovan". Den andra säsongen är att vänta nästa år, ifall de väljer att sända även den säsongen under sommaren är fortfarande oklart.

Seth MacFarlanes animerade serie "American Dad" läggs ned av Fox, men ni som följer serien behöver dock inte känna någon oro, TBS har nämligen plockat upp den istället. Så, den elfte säsongen kommer alltså att sändas hos TBS och inte hos Fox, anteckna detta ifall ni vill hålla ordning och reda.
 
Lite casting! James Franco kommer att dyka upp i komediserien "The Mindy Project" till hösten, tydligen fanns det ett litet, litet glapp i hans schema och Tom Arnold ska kika förbi hos "Psych". Sedan har M. Night Shyamalan fattat tycke för Toby Jones och gett honom en roll som en mystisk psykolog i hans kommande "Wayward Pines".

The CW tycker och tror att magi is tha shit hos ungdomar och därför har kanalen beställt en säsong bestående av 13 avsnitt av en serie kallad "Masters of Illusion". En serie som ska att handla om *trumvirvel* magi! Serien kommer säkerligen att ha huvudrollsinnehavare där medelåldern ligger på 18 år också och varför inte en och annan häxa? Bara spekulationer från min sida, men det krävs inte någon hjälp av magi för att sia om detta då det gäller The CW.
 
Ifall jag har räknat rätt var det endast ABC av de större markbundna kanalerna som ännu inte hade avslöjat sitt höstschema, men i mitten av förra veckan var det äntligen dags, så varsågoda. Inte mycket som tilltalar mig där inte, mest sagor och trikåklädda jönsar. Skulle jag dock välja ut en tistel i ogräslandet så finge det bli "Lucky 7".

En trailer till Alfonso Cuaróns och J.J. Abrams "Believe", som jag skrev om tidigare i höstas och i våras, släpptes under Comic-con i helgen. Själv vet jag inte vad jag ska tro, Abrams serier har ju inte direkt imponerat på sistone och sedan tycker jag det hela liknar serien "Touch" lite väl mycket, ja som jag inte heller tyckte var någon höjdare. Bilcrashen i trailern var dessutom pinsamt uppenbart plagierad från serien "Awake". Nä, de markbundna kanalerna imponerar inte särskilt längre. Är mycket skeptisk. "Believe" har premiär till vårsäsongen på NBC (som nog får ta och särskilja sina serier något mer i framtiden).
 
Emmy-nomineringarna avslöjades i slutet av förra veckan också och själv vet jag inte ifall jag ska skratta eller gråta, döm själva. Återigen ett år då fantastiska serier blev HELT ignorerade; "Justified", "Rectify", "Hannibal", "The Fall", "New Girl", "Spartacus" samt "Orange is the new Black" och även serier som "Shameless", "The Americans" och "Southland" blev så gott som förbisedda...igen. Däremot kan man se att serier som "Elementary", "Revolution", "Hemlock Grove" nedlagda "Political Animals" och förskräckliga "Banshee" snodde åt sig ett par platser. Ja och bland "House of Cards" hundratusen nomineringar fanns inte den mest väl förtjänade och självklara nomineringen med; den till Corey Stoll, skandal.
 
Nej usch, jag avslutar veckans artikel med detta, jag måste gå ut och lufta mig, andas in, andas ut och räkna till tio... eller hundra, på återseende.

| 22 juli 2013 19:30 |