Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 oktober 2013 | 00:01

Trubbel i sagoland: "Maleficent" får ny början

"The Blind Side"-regissören John Lee Hancock räddar skinnet på debutanten Robert Stromberg.

Att ge 200 miljoner dollar i budget till en förstagångsregissör är ett riskabelt projekt. "Maleficent", Disneys nya storsatsning, behöver nu extra hjälp för att göra om hela inledningen. John Lee Hancock ("Saving Mr. Banks") har plitat ihop en ny början. Han kommer också att assistera regissören Robert Stromberg när inspelningen tas upp igen, ett år senare.

- Vi bad honom att vara närvarande på inspelningen. Han ska inte regissera, men han har skrivit sidor och det känns bra att ha honom på plats, säger producenten Joe Roth till THR.

Stromberg har varit Oscarsbelönad produktionsdesigner på filmer som "Avatar" och "Alice i Underlandet". Sagofilmen "Maleficent" blir den första långfilmen som han regisserar. Disney verkar i stort sett nöjda med hans insats:

- Filmen är riktigt snygg och de 75 sista minuterna är verkligen underhållande. Problemet är inledningen, som kommer att filmas om i åtta dagar, berättar Roth.

"Maleficent" berättar historien om Törnrosa ur skurkens synvinkel. Angelina Jolie har huvudrollen mot bland andra Elle Fanning, Sharlto Copley och Juno Temple. Filmen får svensk biopremiär 2 juli 2014.

| 11 oktober 2013 00:01 |