Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 april 2020 | 12:30

"Trolls 2" slår rekord på streamingmarknaden

Den animerade uppföljaren gör succé på video-on-demand i USA.
Coronapandemin må ha berövat oss på biobesöken i vår, men streamingtjänsterna går bättre än någonsin.

Universal var först ut bland Hollywoods studios med att tillkännage ett antal biotitlar som skulle släppas digitalt, vilket har visat sig vara en tittarsuccé. Filmer som "The Invisible Man" och "The Hunt" har legat högt säljlistorna på bland annat SF Anytime och Viaplay Store.

En av filmerna går bättre än alla andra. "Trolls 2" släpptes digitalt i USA i fredags, och är redan en succé.

Filmen kostar 20 dollar att hyra i två dygn, och lockade tillräckligt många tittare under påsken för att slå intäktsrekord. Utan att släppa de exakta siffrorna var intäkterna på releasedagen "ungefär tio gånger högre än Universals näst största digitala film", skriver The Wrap.

Och det gäller alla studios med: ingen annan film har någonson dragit in lika mycket ka-ching, lika fort som "Trolls 2".
 
 
Filmbranschen går miste om mycket pengar när biograferna håller stängt, och det är oklart hur mycket de digitala intäkterna egentligen täcker av förlusten. Den stora vinnaren här är konsumenterna som fortfarande kan se nya och emotsedda filmer, om än hemifrån.

Här i Sverige blev det dock ingen digital premiär för "Trolls 2: Världsturnén", utan planen är att släppa filmen på bio i oktober.
| 14 april 2020 12:30 |