Serie

Skribent

Alexander Kardelo

13 oktober 2016 | 17:40

”Trolljakten” kan börja! Se trailern till Guillermo del Toros animerade serie

Det här ser inte alls så tokigt ut.
Guillermo del Toro förknippar vi kanske främst med vuxna sagor - allt från mästerliga ”Pans labyrint” till popcornrullen ”Pacific Rim” och gothskräckisen ”Crimson Peak”.

Men snart är det dags för en yngre publik att få ta del av hans magi. Den 23 december har ”Trolljakten” premiär på Netflix, och här är den svenska trailern:


En klassisk hjältesaga med häftiga monster, det borde väl gå hem? Dessutom ser det ut som att vi kommer bli bortskämda med en riktigt snygg serie, animationen skulle kunna platsa på bioduken.

Guillermo del Toro har skrivit manus och producerar, och jag som gammalt fan av den mexikanske filmskaparen kommer säkert zappa in ett avsnitt eller två - förhoppningsvis finns där något att hämta även för en äldre publik.

Vad handlar det om då? Seriens officiella synopsis säger att det ”är en episk saga om en grupp vänner som upptäcker en fantastisk ny värld under sin hemstad, och snart ställs inför en strid mellan goda och onda troll.”

Så rensa bort eventuella julplaner och glöm allt vad Kalle Anka heter. ”Trolljakten” släpps i sin helhet på Netflix den 23 december.
| 13 oktober 2016 17:40 |