Film

Skribent

Mats Karlsson

12 juli 2011 | 16:30

Trion bakom "I rymden finns inga känslor" filmar igen

Gänget bakom "I rymden finns inga känslor" har nu påbörjat inspelningen av dramakomedin "Bitchkram".

I "Bitchkram" gestaltas huvudrollerna av Linda Molin som slog igenom för den stora publiken i den flerfaldigt prisbelönta långfilmen "Apflickorna", Fanny Ketter, välbekant från Sveriges Televisions "Vid vintergatans slut" och Mathilda von Essen som gör en roll i amerikanska versionen av Milleniumfilmen "The Girl With the Dragon Tattoo".

För regin står Andreas Öhman som skrivit manus tillsammans med Jonathan Sjöberg.

"Bitchram" kretsar kring Kristin (Linda Molin) som har en vecka kvar till studenten. Hon är omtyckt och beundrad men vill bara lämna småstaden och sin manipulativa syster (Mathilda von Essen) för sina drömmars New York.

Lokaltidningen på orten ska publicera Kristins krönikor om hennes upplevelser i staden som aldrig sover.

Avskedsfesten blir både vild och blöt och Kristin missar planet morgonen därpå med en hårsmån. Hon inser att total förnedring väntar och gömmer sig istället hemma hos Andrea (Fanny Ketter), en märklig ung tjej som bor så långt ut på landet att orten inte ens har ett namn.

I huset ingenstans tar Kristin med Andrea till New Yorks pulserande hjärta i ett vindlande virtuellt äventyr som alla därhemma kan följa i hennes artiklar. Men så börjar verkligheten tränga sig på.

Inspelningen av "Bitchkram" äger rum i trakten runt Sundsvall under perioden 11 juli - 26 augusti. Följ inspelningen på: http://blogg.bitchkram.se

Svensk biopremiär är planerad till våren 2012.

| 12 juli 2011 16:30 |