Film

Skribent

Josefine Krischausky

22 december 2022 | 11:30

"Triangle of Sadness"-skådisen Charlbi Deans dödsorsak bekräftad

En över tio år gammal bilolycka kom att bidra till den 32-åriga skådespelarens hastiga bortgång.
I slutet av augusti kom den tragiska nyheten att modellen och skådespelaren Charlbi Dean hade dött, endast 32 år gammal. Nu bekräftas orsaken bakom hennes hastiga bortgång, rapporterar Deadline
 
Dean, som under hösten har varit bioaktuell i Ruben Östlunds "Triangle of Sadness", dog på grund av en blodförgiftning, orsakad av bakteriesläktet Capnocytophaga. Talespersonen för en rättsläkare i New York berättar att Dean blev mottaglig för infektionen efter att ha fått sin mjälte bortopererad, i samband med en bilolycka år 2009. 
 
Deans bror, Alex Jacobs, har tidigare kommenterat Deans bortgång och potentiella dödsorsak i en intervju med Rolling Stone. Han beskrev händelseförloppet som snabbt och chockartat – skådespelaren gick och la sig med huvudvärk, och dog på sjukhus endast timmar senare – men berättade att den tidigare olyckan redan då misstänktes ha kunnat bidra till hennes död. 
 
Dean föddes i Sydafrika år 1990, och gjorde sin skådespelardebut som 20-åring i dramakomedin "Spud". Hon har även synts i filmer som "Blood in the Water" och "Don't Sleep", samt medverkat i superhjälteserien "Black Lightning", men huvudrollen som Yaya i "Triangle of Sadness" förväntades bli hennes stora genombrott i filmvärlden. 
| 22 december 2022 11:30 |