Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 oktober 2016 | 17:20

Tredje filmen om Wolverine har fått en officiell titel

Efter "X-Men Origins: Wolverine" och "The Wolverine" kommer... "Logan". Kolla in första postern!
I vår är Hugh Jackmans Wolverine tillbaka på bioduken för allra sista gången. Men vad filmen heter har varit en väl bevarad hemlighet... fram tills nu. Regissören James Mangold har gått ut på Twitter och avslöjat en kort, koncis och helt perfekt titel - ”Logan”.

Här har vi också den första postern:

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

En enkel men stark bild av en barnhand som håller i en sårad, välbekant mutants kloförsedda hand. Enligt rapporter om handlingen (som vi ännu vet väldigt lite om) ska filmen utspela sig i framtiden och låna från berättelsen "Old Man Logan".

Men det kommer mer goda nyheter: Mangold har också publicerat en manussida, där han beskriver filmen med följande ord:

”Nu är det dags att prata om de slagsmål som beskrivs i de kommande 100 sidorna. Om du letar efter en typer-koreograferad, gravitations-trotsande, kvarters-krossande, CGI-fuckathon, så är det inte din film. Här blir folk skadade eller dödade när något faller på dem. Har de oturen att falla av ett tak så studsar de inte, de dör.” 

Jodå, det blir en R-rated rulle."Vår hjälte har blivit äldre, och är inte samma person som förr. Han bleknar bort på insidan och hans helande förmåga minskar, vilket ger honom konstant smärta - där kommer spriten in som smärtstillande."

Lite roligt är att "Logan" också är titeln på svenska filmarna André Hedetofts och Andreas Climents uppmärksammade fangjorda kortfilm om Wolverine.

I somras spreds dock ett rykte om att filmen skulle heta "Weapon X" istället.

"Logan" kommer på bio den 3 mars 2017.
| 5 oktober 2016 17:20 |