Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

10 januari 2017 | 17:00

Här är de tre filmer som har nominerats för Biopublikens pris

Vilken av dem är den värdigaste vinnaren enligt dig?
Varje år får svenska folket rösta fram en film till Biopublikens pris, och de tre filmer som nominerats för år 2016 (i och med att de fick flest besökare under förra året) är "Hundraettåringen som smet från notan och försvann", "Morran & Tobias - som en skänk från ovan", och "Bamse och Häxans dotter".

Vinnaren offentliggörs på Guldbaggegalan den 23:e januari, och omröstningen startar den 13:e. Röstar gör man via telefon, sms, eller SVT:s app.

Måns och Felix Herngren, som regisserat "Hundraettåringen som smet från notan och försvann", säger i ett uttalande:

- Vi tycker att det är enormt roligt att "Hundraettåringen" är nominerad till det tyngsta av Svenska Filminstitutets priser. Publiken är nämligen absolut viktigast av alla för oss.

Emma Nyberg, som producerat "Morran & Tobias - som en skänk från ovan", säger:

- Vi är så extremt glada och stolta över att "Morran & Tobias – som en skänk från ovan" har blivit nominerade till Biopublikens pris. Filmen skapades för den fantastiska fanbase som vi har. Filmen är en av de mest udda som visades under förra året. Så då är det speciellt roligt att fanbase och publiken har förstått vad vi velat göra och sett vår film. Det betyder enormt mycket.

Jon Nohrstedt, som producerat Bamse och Häxans dotter", säger:

- Vårt mål med "Bamse och Häxans dotter" var att göra en animerad kvalitetsfilm i Rune Andréassons anda och vi är väldigt glada över det positiva mottagande som filmen har fått. Det är också härligt att just barnens film får vara med och tävla om Biopublikens pris.

Förra året vann Hannes Holms "En man som heter Ove" priset.

Vilken film tycker du förtjänar priset? Kommentera gärna nedan.
| 10 januari 2017 17:00 |