Film

Skribent

Mats Karlsson

11 juni 2010 | 19:20

"Transformers 3" blir i 3D

Trots att Michael Bay tidigare sa nej till 3D är det nu klart att "Transformers 3" blir i 3D.

I en intervju med USA Today berättade Michael Bay och producenten Lorenzo di Bonaventura att den tredje filmen kommer att bli i 3D och att den stora robotskurken blir Shockwave samt att filmen kommer få en mördande avslutning.

- Filmen har inte tre olika slut. Som en trilogi avslutas den verkligen. Den kan startas om igen, men jag tycker att den har en riktigt mördande avslutning, säger Bay.

Filmen kommer kretsa kring ett rymdrace mellan USA och Ryssland och deras ambition är att ha en mer konsekvent story och mindre löjlig humor. När det gäller den kritik Bay fick ta emot för "Transformers: Revenge of the Fallen" svarar han så här:

- Jag tar åt mig en del av kritiken. Det var väldigt svårt att sätta ihop uppföljaren tillräckligt fort efter att författarstrejken var över, berättar Bay.

Så sent som i mars avfärdade Bay med bestämdhet 3D-tekniken, men nu har Bay tydligen ändrat uppfattning. Att det råder 3D-feber i Hollywood har knappast undgått någon och nu har den även nått Bay och hans team.

| 11 juni 2010 19:20 |