Film

Skribent

Thomas Linnaeus

24 maj 2022 | 14:01

Trailer: Se hur religionen skapade rockikonen i “Elvis”

I nya trailern för Baz Luhrmanns kommande film  “Elvis” får vi se hur kristendomen formade en av musikvärldens största stjärnor. Titta på den här nedan.
Baz Luhrmann återvänder efter “Moulin Rouge” till att ännu en gång göra film om musik. Med “Elvis” slopar han dock den musikaliska berättarformen och testar på att istället göra en biografisk skildring om den berömda rockkungen. Det förvånar väl ingen efter att filmerna om Queen och Elton John dragit in enorma summor på bio och olika musiktjänster där artisterna blivit relevanta för en helt ny generation.

I den nya trailern för “Elvis” får vi nu se hur titelfiguren tog inspiration från sin barndom för att bli artisten som skulle göra honom till en rockstjärna. Kristendomen tycks ha varit en dominant del av hans liv och hans manager, Colonel Tom Paker (som spelas av Tom Hanks) berättar om hur mannen Elvis offrades för att istället bli en gud. Gospeln är där, och vi får se en ung Elvis lära sig dansa, samt höra rockstjärnans mamma själv berätta att sonens röst är en gåva från Gud.
 

Att Elvis var en man med både kopplingar till musiken och kristendomen märks tydligt i trailern. Gospeln han deltog i som liten formade sättet han framförde rock på, och i trailern lyckas skådespelaren Austin Butler att gestalta knäböjningarna och rörelsemönstret den riktiga Elvis hade. Förhoppningsvis är resten av filmen en trogen och välgjord skildring av rockstjärnans liv.

“Elvis” har premiär den 29 juni i Sverige.

| 24 maj 2022 14:01 |