Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 februari 2019 | 09:00

Trailerpremiär: "The Man Who Killed Don Quixote" är äntligen här

Terry Gilliam-fans har väntat i 30 år på den här filmen.
Gilliams "Don Quixote"-film har varit ett evighetsprojekt som vi undrade om vi någonsin skulle få se. Och även när filmen efter flera årtionden av försök,var färdig och visades upp i Cannes 2018, drabbades regissören av rättsliga problem som kunde stoppa den.

Men icke, "The Man Who Killed Don Quixote" är äntligen färdig för att visas på bio, och om du behövde ytterligare bevis för att filmen faktiskt existerar - kolla in en mycket underhållande trailer:
 
 
Jonathan Pryce spelar den klassiske romanfiguren Don Quijote, och Adam Driver gör rollen som Toby, som dras in i en fantasi där han inte längre kan skilja på dröm och verklighet.

Trailern avslöjar också att Stellan Skarsgärd (med exakt den stavningen) har en roll. Hela härligheten kommer finnas att beskåda på amerikansk bio under endast en kväll, 10 april, och vi får hålla tummarna för att filmen snart hittar hit.

"The Man Who Killed Don Quixote" visades nyligen på Göteborg Film Festival, där vår recensent dessvärre inte blev frälst: "En galen röra av buskis och stereotyper" skriver Katarina Emgård i sin recension.
| 26 februari 2019 09:00 |