Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 december 2016 | 07:15

Trailerpremiär: ”The Belko Experiment” är en skruvad lek på liv och död

”Guardians of the Galaxy”-regissören James Gunn har skrivit manus till vad som kan bli 2017 års mest spännande thriller.
Tuff dag på jobbet? Det finns de som har det värre.

Scenariot är följande: ett 80-tal amerikanska kontorsarbetare i Bogota, Colombia, blir inlåsta på jobbet och hålls som gisslan. En anonym röst i kontorets högtalarsystem meddelar reglerna för en dödlig lek. De måste döda tre av sina egna, annars kommer sex av dem att bli dödade. Och klockan tickar…

Ta en titt på den första trailern här:


Det är ett spännande koncept som presenteras. Ett socialt experiment, en lek på liv och död, allt i begränsat utrymme. Filmen kan utforska hur olika människor reagerar i pressade situationer (inte helt olikt filmer som ”Cube” eller årets ”Train to Busan”) samtidigt som karaktärerna försöker hålla sig vid liv och hitta en väg ut. Jag rekommenderar brittiska thrillern ”Tower Block” från 2012, som lekte med en snarlik idé.

"The Belko Experiment" är skriven av James Gunn (mest känd för Marvels ”Guardians of the Galaxy”) och regisseras av Greg McLean (som gjorde ruskigt spännande rysaren ”Wolf Creek” år 2005). Den produceras dessutom av Jason Blum, som står bakom ungefär varenda skräckis de senaste fem åren.

Visst andas det b-thriller med en rad av skådisar av ”var har jag nu sett honom”-slaget. Men jag hoppas på en riktig nagelbitare, även om vi troligen inte lär få se den på svenska biodukar...

I USA får ”The Belko Experiment” biopremiär den 17 mars, samma dag som en viss Disney-saga går upp. James Gunn skämtar om det på Facebook där trailern lades upp i natt:

- Ni känner till ”Skönheten”, ta nu en titt på ”Odjuret”. 
| 1 december 2016 07:15 |