Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 oktober 2020 | 23:25

Trailerpremiär: Prinsessan Diana i fokus i nya säsongen av "The Crown"

I sagorna när prinsen och prinsessan gifter sig så slutar det oftast med "och så levde de lyckliga i alla sina dagar" - men den här är ingen saga.
"The Crown" har sedan premiären 2016 varit en av Netflix mest påkostade tv-serier, där varje säsong på tio avsnitt vardera har kostat ungefär en miljard kronor. Under den fjärde säsongen rör vi oss allt närmare vår nutid när en av de mörkaste delarna av drottning Elisabeths tid vid makten hamnar i fokus. Prinsessan Diana, som under den fjärde säsongen kommer att spelas av Emma Corrin. 
 
De allra flesta känner säkert till att det är en del av det brittiska kungahusets historia som är allt annat än lycklig, även om den tycktes ha en nästan sagolikt fin början. I den första trailern visar Netflix upp både det fina och gripande slutet kring prins Charles och prinsessan Dianas tid tillsammans. Samtidigt som vi får se glimtar av drottningens första möte med Margaret Thatcher, som spelas av Gillian Anderson. Olivia Colman (drottningen), Helena Bonham Carter (prinsessan Margret) och Josh O'Connor (prins Charles) återvänder till sina roller från den tredje säsongen.
 
 
Under den femte säsongen kommer Elizabeth Debicki ta över rollen som prinsessan Diana, så för den som kan sin historia så innebär det alltså att man inte kommer att hinna med hela historien kring prinsessan under den nya säsongen. Premiären för den fjärde säsongen är satt till den 15 november.
 

Läs också: De 33 bästa tv-serierna att se på Netflix

 
Kommer du att ge den fjärde säsongen av "The Crown" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 13 oktober 2020 23:25 |