CANNES 2022

Skribent

Thomas Linnaeus

10 maj 2022 | 21:55

Trailerpremiär: “Old Boy”-regissörens nya film “Decision to Leave”

I en ny trailer visar den sydkoreanska filmskaparen Park Chan-wook upp sin nya thriller “Decision to Leave”.
Mästerregissören Park Chan-wook, bakom filmer som “Oldboy” och “Stoker”, är återigen tillbaka med en ny film efter “The Handmaiden” från 2016.
 
I “Decision to Leave” får vi följa detektiven Hae-jun, spelad av Park Hae-il (från bland annat “The Host” och Oscarsvinnande regissören Bong Joon Hos mordthriller “Memories of Murder”), som undersöker omständigheterna kring en man som fallit från ett berg till döden. Allt verkar inte vara helt normalt med mannens änka, och under filmens gång blir detektiven förtjust i henne.
 
I rollen som änkan ser vi Tang Wei, från “Lust, Caution” och Chris Hemsworth-filmen “Blackhat”. 
 
 
Park Chan-wook, är tillsammans med “Parasite”-regissören Bong Jong Ho kanske de mest inflytelserika regissörerna som är verksamma i Sydkorea idag. Tidigare har Chan-wook bland annat gjort “Vengeance”-trilogin, som består av “Sympathy for Mr. Vengeance”, “Lady Vengeance” och kritikerrosade “Oldboy”. Förutom sin karriär i Sydkorea, har även Chan-wook varit verksam i USA med filmen “Stoker”, och TV-serien “The Little Drummer Girl” för BBC:s räkning. 
 
Det sydkoreanska filmgeniet Chan-wook, som redan belönats i Cannes med “Oldboy”, kommer även att ställa upp med “Decision to Leave” på den prestigefyllda festivalen. I april rapporterades att filmen kommer att tävla om Palme d’Or, mot bland annat David Cronenbergs “Crimes of the Future”, och den svenska filmen “Boy from Heaven”, regisserad av Tarik Saleh som tidigare gjort “The Nile Hilton Incident”. 
 
Premissen i “Decision to Leave”, att en man dör efter ett fall, och att detektiven som undersöker dödsfallet senare blir kär i änkan - kanske inte låter så spännande på pappret, men om någon kan skapa en film efter den idén är det ingen annan än Park Chan-wook. “Decision to Leave” har inget premiärdatum i Sverige ännu. 
| 10 maj 2022 21:55 |