Film

Skribent

MovieZine

11 juni 2021 | 17:15

Trailerpremiär: Här är nya "Eva & Adam" - på bio i sommar

Kärleksbekymmer och pusslekar när Sonja Holm och Olle Cardell tar över rollerna.
Runt millennieskiftet släpptes en tv-serie och en långfilm om Eva och Adam. Nu, 20 år senare, är det dags för en ny generation att bekanta sig med det unga kärleksparet.

Nu står det klart att den nya filmen "Eva & Adam" får biopremiär redan mot slutet av sommaren. Sonja Holm och Olle Cardell spelar huvudrollerna som försöker reda ut det där med första kärleken bland snurra-flaskan-lekar och anti-killpakter.

Kolla in den första trailern här.
 
 
Att bli kär för första gången. Hur vet man? Hur gör man? När Adam kommer ny till klassen träffar han Eva. Plötsligt blir allt annorlunda. Eva som just slutit en anti-killpakt med sin bästis Annika för att alla killar i världen är så barnsliga. Men inget är så härligt som den första kärleken. Och inget är så svårt. När Eva och Adam möts i Ryska Posten är det svårt att stoppa känslorna. Kanske omöjligt.
 

"2000-talets mest träffsäkra romantiska komedi för unga"

 
För manus står Måns Gahrton & Johan Unenge, som även skrivit böckerna med karaktärerna som filmen bygger på.

– Vi vill göra 2000-talets hittills mest hjärtknipande och träffsäkra romantiska komedi för unga, på tröskeln till puberteten. Vi vill göra det med ett tilltal som skapar igenkänning långt utöver målgruppen så det blir en riktigt bred familjefilm där det finns något för alla att älska, säger Måns Gahrton.
 
- Ambitionen är att få publiken att le generat, skratta, gråta och känna igen sig i de stora frågorna om kärlek och vänskap. Det är humor, hjärta och smärta, säger Johan Unenge.

"Eva & Adam" får biopremiär 27 augusti.
| 11 juni 2021 17:15 |