Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

30 augusti 2022 | 19:00

Trailerpremiär för Netflix räddningsdrama om det thailändska fotbollslaget

Med "Thai Cave Rescue" är det Netflix tur att göra drama om de thailändska pojkarna som räddades av dykare 2018. Premiär för serien blir i september.
Netflix har släppt en trailer för kommande “Thai Cave Rescue”, deras egna drama om det thailändska fotbollslaget som fastnade i en gruva 2018, skriver The Hollywood Reporter.
 
“Thai Cave Rescue” är Netflix första thailändska produktion och på registolen sitter bägge Baz Poonpiriya (bakom thailändska filmhitten “One for the Road, Bad Genius”) och thai-amerikanen Kevin Tancharoen, som regisserat avsnitt av “The Book of Boba Fett”, “Warrior” och kommande “The Brothers Sun”.
 
 
Berättelsen om fotbollslaget fångade hela världen med storm 2018 och genast blev det tal om att dramatisera händelseförloppet. Förutom “Thai Cave Rescue” släppte Amazon och Ron Howard “Thirteen Lives” med Viggo Mortensen, Colin Farell och Joel Edgerton tidigare i augusti. Indiefilmen “The Cave” hade premiär 2019 och National Geographic gjorde dokumentären “The Rescue” ifjol.
 
Trots att berättelsen kanske mjölkats en eller två gånger för mycket, sticker ändå “Thai Cave Rescue” ut just för att produktionen är thailändsk och inte västerländsk.
 
“Thai Cave Rescue” har premiär den 22 september på Netflix.
| 30 augusti 2022 19:00 |