trailer

Skribent

Thomas Linnaeus

29 mars 2023 | 19:15

Trailerpremiär: Se Rachel Weisz som lömska tvillingar i “Dead Ringers"

Redan i april har “Dead Ringers” premiär på Prime Video och nu har Amazon släppt en trailer från den kommande remaken.
För två år sedan rapporterade vi om att Amazon kommer ta sig an Cronenbergs “Dubbelgångarna” och att Rachel Weisz skulle ta över huvudrollen efter originalets Jeremy Irons. Nu, nästan tre år senare, har trailern äntligen släppts.
 
 
I Amazons version “Dead Ringers”, efter den amerikanska titeln, får vi följa Weisz som tvillingarna Elliot och Beverly Mantle som båda råkar vara gynekologer. Tillsammans driver paret en gynmottagning i Toronto som är specialiserade på fertilitetsproblem. Tvillingarna är lömska och utnyttjar sitt identiska utseende tills en romantisk affär kommer emellan dem.
 
Inför premiären av “Dead Ringers”, hade Amazon ett pressevent för den kommande serien, skriver Gizmodo. Där fick flera från casten berätta om projektet. Ett sätt att skilja på originalet och remaken var genom att noga välja vilka som skulle skriva serien:
 
- Vi hade enbart kvinnliga manusförfattare, och ärligt talat, vi tog kontakt med de bästa författarna som vi trodde skulle få en koppling till materialet, samt de som skulle känna att det här var en utmaning men också bli exalterade över den här typen av berättelser, berättade Alice Birch, som är exekutiv producent för “Dead Ringers”.
 
Rachel Weisz, som Oscarsbelönades för sin presentation i “The Constant Gardener”, berättar att spela rollerna som tvillingarna Elliot och Beverly minst sagt var en prövning:
 
- Det var den största utmaningen i mitt skådespelarliv. Utan tvekan! Att spela dubbla roller var hårt arbete. Men det var inte bara jag. Det var effekterna, följa efter rörelserna, hår, smink, byråer, rekvisita. Jag menar, alla skiftade från en karaktär till nästa – jag filmade inte Beverly på en dag och sedan Elliot på en annan dag. Det var inom en scen. Så vi skulle skjuta ena halvan och sedan skjuta den andra halvan.
 
“Dead Ringers” har streamingpremiär på Prime Video den 21 april.
| 29 mars 2023 19:15 |