Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 augusti 2020 | 21:50

Trailerpremiär: Kan "Ratched" bli lika bra som "Gökboet"?

Ryan Murphys prequelserie till "Gökboet" ser faktiskt ut att kunna fungera, tack vare den alltid lika fantastiska Sarah Paulson i huvudrollen.
Netflix har äntligen släppt en första trailer inför premiären av sin "Gökboet"-prequel, som kommer att följa filmens antagonist - mentalsjuksköterskan Mildred Ratched. I originalversionen spelades rollen av Louise Fletcher, som belönades med en Oscar för sin prestation mot Jack Nicholsons (plockade också hem en Oscar för sin roll) "R.P." McMurphy.
 
I tv-serien kommer vi däremot få följa Syster "Ratched" innan hennes tid i filmen och hon kommer nu att spelas av den Golden Globe och Emmy-vinnande skådespelerskan Sarah Paulson ("American Horror Story"). Det har av förklarliga skäl debatterats friskt om huruvida det ens behövs en prequel till en så hyllad film som "Gökboet" - och även om den troligtvis inte behövs, så lyckas trailern ändå väcka en oväntat stor pepp för mig personligen. Men det blir givetvis nästintill omöjligt att nå upp till nivån i "Gökboet"... eller?
 
 
Utöver Paulson i huvudrollen dyker även Cynthia Nixon, Judy Davis, Sharon Stone, Jon Jon Briones, Finn Wittrock, Charlie Carver, Alice Englert, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sophie Okonedo och Vincent D'Onofrio upp framför kameran under den första säsongen - som kommer att bestå av totalt åtta avsnitt.
 
Hela den första säsongen släpps på Netflix den 18 september.
 

Läs också: En första titt och ett premiärdatum för prequelserien till "Gökboet"

 
Kommer du att ge "Ratched" en chans i september? Hur högt rankar du "Gökboet" idag? Kommentera gärna nedan!
| 4 augusti 2020 21:50 |