Film

Skribent

Josefine Krischausky

14 januari 2022 | 19:00

Trailerpremiär: Iskall och brutal överlevnadskamp i "Against the Ice"

Spänningsnivån ser definitivt hög ut i "Arn"-regissörens nya, verklighetsbaserade dramathriller, som kommer till Netflix i mars.
Netflix har släppt en första trailer för sin kommande originalfilm "Against the Ice", en dramathriller baserad på en verklig, dansk historia. För regin står Peter Klinth, känd för filmerna och tv-serien om den svenske krigaren Arn.
 
Handlingen följer en dansk, arktisk expedition år 1909, där man försökte motbevisa USAs anspråk på en del av Grönland. När två av männen blir ensamma fast på ön börjar en allvarlig kamp om liv och död, och i takt med att hoppet att räddas blir allt mindre, blir greppet om verkligheten allt lösare. 
 
Förutom intensiv spänning, isbjörnsattacker och en aningen kuslig spänning, utlovas det också en inspirerande historia om kärlek och kamratskap. Ta en första titt på "Against the Ice" nedan: 
 
 
Högst upp på rollistan står "Game of Thrones"-skådisen Nikolaj Coster-Waldau i rollen som upptäckaren Ejnar Mikkelsen, följd av Joe Cole, känd från "Peaky Blinders". Den förstnämnde har också varit med och skrivit filmens manus, som baseras på Mikkelsens självbiografi.
 
"Against the Ice" har premiär på Netflix den 2 mars.
| 14 januari 2022 19:00 |