Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 april 2022 | 19:00

Trailerpremiär: Groteska bilder i David Cronenbergs "Crimes of the Future"

Kända ansikten och muterade kroppar i body-horror-mästarens nya sci-fi, på väg att chocka publiken på vårens filmfestival i Cannes.
Det finns all anledning att bli taggad (och kanske lite orolig?) inför David Cronenbergs nya film, hans första på sju år. Mannen som gett oss body horror-klassiker som "Frossa" (1975) och "Flugan" (1986) återvänder nu till sina rötter med ännu en skräckfilm rotad i science fiction-genren. 
 
Den första trailern bjuder på kända ansikten och makabra bilder när en känd performance-konstnär (Viggo Mortensen) siktar på att chocka med en offentlig uppvisning av sina muterade organ. Jag vet, man blir liksom äcklad och nyfiken på samma gång. 
 
Lea Seydoux spelar hans partner Caprice och Kristen Stewart dyker upp för att utreda parets udda hobby. Spana in trailern här:
 
 
Cronenberg återgår till sitt tidiga filmskapande på mer än ett sätt: "Crimes of the Future" är även titeln på en av hans allra första filmer, från 1970. Om den nya följer samma story återstår dock att se. Klart är att vi har något alldeles extra att se fram emot, tolka det som en varning om du vill: 
 
- Den kommer skapa kaos och kontrovers, det är säkert. De sista 20 minuterna är svåra att sitta igenom. Jag väntar mig att folk kommer lämna bion, svimma eller få panikattacker i Cannes, säger en anonym källa till filmsajten World of Reel
| 14 april 2022 19:00 |