Film

Skribent

MovieZine

11 mars 2021 | 17:15

Trailerpremiär för svenska skräckkomedin ”Se upp för zombies!”

Sveriges svar på ”Shaun of the Dead” och ”Zombieland”?
Var det längesen du såg en komisk zombiefilm utspela sig i Sverige? Idag kan vi presentera teaser-trailern för en kommande independentrulle med den smakfulla titeln ”Se upp för zombies!”, skriven och regisserad av MovieZine-läsaren Emil Broo.

Handlingen kretsar kring Daniel och Linnea, två deprimerade ungdomar som inte vet vad de vill med sina liv. När en zombieapokalyps bryter ut korsar deras vägar samman och de måste samarbeta för att överleva. Till en början kommer de inte överens men under tiden bildar de en vänskap och hittar en ny mening med sina liv.
 
 
Huvudrollerna spelas av Rasmus Dahlenlund och Felicia Sjöberg Nehlin, och i trailern ser vi även Thomas Hedengran som har en liten biroll. Njut av hemmasnickrade goreeffekter och apokalypshumor med glimten i ögat i teasern här nedan:
 
 
- Ända sedan jag såg "Shaun of the Dead" så har jag alltid velat göra en komisk zombiefilm. Sen är ju zombiegenren en samhällskritisk genre i början och det var något som jag tog till mig när jag utvecklade min story, just humor tycker jag också passar bra för samhällskritik eller samhällssatir.
 
- Filmen går ju ut på att karaktärerna blir mer bekväma i sig själva och att de inte behöver följa med strömmen som alla andra, och zombies är ju rätt kända för att de följer med strömmen. Det är kul att leka med sådana liknelser. Sen blir det en del blod och splatter också givetvis, berättar regissören Emil Broo för MovieZine.
 
"Se upp för zombies!" är inspelad i bland annat Gävle, Söderhamn och Falun med stöd från från Region Gävleborg, Filmresurs Gävleborg och Film i Dalarna. Den förväntas bli klar för premiär under 2022. Du som vill veta mer kan följa filmen på Facebook.
| 11 mars 2021 17:15 |