Serie

Skribent

Robin Andersson

16 maj 2019 | 14:15

Trailerpremiär för Lukas Moodyssons "Gösta"

I sommar får vi lära känna den snälla psykologen Gösta.
HBO Nordics första svenska originalserie ”Gösta” har fått ett premiärdatum och en första trailer. Lukas Moodysson står för regin och serien kommer att ha premiär 1 juli. 
 
 
I ett pressmeddelande från HBO Nordic kan vi läsa att filmen kommer att handla om Gösta, en 28-årig psykolog som får sitt första jobb på barn- och ungdomspsykiatrin i en liten stad i småland. Han siktar på att vara världens snällaste människa och hjälpa alla människor han stöter på. Ibland går det bra och ibland mindre bra.. 
 
Serien kommer att bestå av 12 avsnitt. På premiärdatumet kommer fyra avsnitt att släppas, följt av två nya avsnitt varje måndag. Moodysson har både skrivit och regisserat samtliga avsnitt, som kommer att ligga på 30 minuter styck.
 
 
I huvudrollen som titelfiguren Gösta ser vi Vilhelm Blomgren, som just nu är aktuell i Ari Asters "Midsommar". Hans kärleksintresse Melissa spelas av Amy Deasismont och hans pappa av Mattias Silvell. I övriga roller ser vi bland andra Clara Drake, Regina Lund, Elisabet Carlsson, Nidhal Fares och Gustav Berg.
 
”Gösta” har premiär 1 juli på HBO Nordic. 
| 16 maj 2019 14:15 |