Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 augusti 2019 | 08:00

Trailerpremiär för "Gomorrah"-skaparnas nästa tunga knarkdrama

"ZeroZeroZero" följer kokainets resa mellan olika maffiafamiljer över hela världen.
Författaren Robert Saviano, vars hyllade bok ligger till grund för den italienska knarkserien "Gomorrah", kommer snart att se ännu en av sina böcker om kokain-livets våldsamma baksida att adapteras till tv. 
 
"ZeroZeroZero" kommer följa den internationella kokainsmugglingens framfart samt dess ekonomiska och politiska effekter på världen, serien är inspelad i New Orleans, Mexiko, Italien och Afrika där vi får följa olika maffiafamiljers del i den internationella historien.
 
Stefano Sollima ("Gomorrah") har regisserat stora delar av den första säsongen, som skapats av "Gomorrah"-teamet Leonardo Fasoli, Stefano Bises, Saviano och Sollima. Framför kameran kommer vi bland annat att se Andrea Riseborough, Dane DeHaan och Gabryel Byrne i ledande roller.
 
 
"ZeroZeroZero" får premiär nu under filmfestivalen i Venedig, men kommer att rullas ut på tv under början av 2020. Det är i nuläget oklart vilken svensk distributör som kommer att plocka upp serien, Amazon Prime kommer däremot att visa den i engelsktalande länder så det är inte helt omöjligt att dem även kommer att visa sen här.
 

Läs också: "Gomorrah"-författarens bisarra liv efter dödshoten

 
Kommer du att ge "ZeroZeroZero" en chans i början av 2020? Kommentera gärna nedan!
| 31 augusti 2019 08:00 |