Film

Skribent

MovieZine

19 april 2021 | 09:30

Trailerpremiär för Camilla Läckbergs ”Glaciär”

Kärlek i pandemi-tider med Lena Endre och Alexander Karim i huvudrollerna. Filmen släpps på Viaplay den 30 april.
Deckardrottningen Camille Läckberg debuterar som manusförfattare till ett romantiskt drama som regisserats av Baker Karim.

Filmen utspelar sig mitt under en dödlig pandemi, där två främlingar - en läkare och en pastor - isolerat sig på samma hotell. Ett virus har dödat halva jordens befolkning, det sprids vid direktkontakt och inga botemedel finns i sikte.

De två främlingarna börjar snart att söka kontakt med varandra via walkie-talkies från varsitt hotellrum. En stark kärlek växer så småningom fram – och den stora frågan i filmen är vad som händer när du tvingas välja mellan kärleken och livet.
 
 
- Den är en tung historia som egentligen handlar om kärlek. Hur lever man sitt liv om man inte vågar öppna sig för en annan människa? Min karaktär flyr från sjukhuset för att hon tror att det inte går att rädda fler människor och känner sig skräckslagen för att dö ensam. Det är på något sätt hennes läxa under filmen, att hon ska våga öppna sig för en annan person och våga älska, berättar Lena Endre för MovieZine.

”Glaciär” har premiär på Viaplay den 30 april.
| 19 april 2021 09:30 |