Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 september 2019 | 13:30

Trailerpremiär för BBC:s ambitiösa "War of the Worlds"-serie

Vi får äntligen en första titt på den kommande brittiska versionen av den nya "War of the Worlds"-serien.
Vi kunde för snart 15 år sedan se Tom Cruise och Dakota Fanning i långfilmsversionen av "Världarnas krig", H.G. Wells klassiska sci-fi-historia som skrevs redan under slutet av 1800-talet. När historien om de invarderade utomjordingarna sändes i radio under 30-talet i USA sägs det att miljontals människor i panik ska ha flytt ut ur sina hus.
 
För tillfället arbetas det på både en amerikansk och en brittisk tv-serie, baserad på samma bok, där den brittiska BBC-produktionen kommer att utspela sig under den edvardianska eran (åren 1901-1910) - medan den amerikanska kommer att utspela sig i nutid (likt långfilmen från 2005). Det är den brittiska versionen som nu är först ut med sin trailer - så det bådar riktigt gott.
 
 
Personligen känner jag mig däremot mest sugen på den brittiska, som alltså kommer att blanda kostymdrama med sci-fi-action i en och samma produktion. Det framgår däremot inte hur nära vi är en möjlig premiär av serien, men vi lär kunna förvänta oss en premiär antingen i slutet av 2019 eller början av 2020.
 
Vad tycker du om trailern till "War of the Worlds"? Kommentera gärna nedan!
| 29 september 2019 13:30 |