Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 juni 2019 | 20:05

Första bilderna från nya "War of the Worlds"-serien

H.G. Wells bok, som redan adapterats till långfilm med Tom Cruise i huvudrollen, kommer snart att pröva lyckan som tv-serie.
Den nya serien kommer att bestå av totalt åtta avsnitt, som kommer att utspela sig i nutid och baseras på H.G. Wells klassiska bok - om vad som mycket väl skulle kunna hända om utomjordingar hittade oss här på jorden.
 
Serien kommer med andra ord inte ha någon direkt aknytning till den Tom Cruise-ledda långfilmen med samma namn (svensk titel; "Världarnas krig"), utan helt dra inspiration från boken.
 
Eftersom att inspelningarna nyligen har avslutats har Canal+ (som är en av seriens producenter) valt att släppa de första officiella bilderna från serien. 
 
 
Serien är skapad och skriven av den Bafta-vinnande manusförfattaren Howard Overman. Regissörerna Gilles Coulier och Richard Clark delar på regin och regisserar halva säsongen var.
 
Framför kameran kommer vi att kunna se Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker, Natasha Little, Daisy Edgar Jones, Stéphane Caillard, Adel Bencherif, Guillaume Gouix, Ty Tennant, Stephen Campbell Moore, Bayo Gbadamosi, Aaron Heffernan, Emile de Preissac och Alysson Paradis.
 
Det är ännu oklart exakt när serien kommer att få sin premiär, men med tanke på att serien redan är färdiginspelad så kan den nog dyka upp redan under hösten.
 
Kommer du att ge tv-versionen av "War of the Worlda en chans? Kommentera gärna nedan!
| 30 juni 2019 20:05 |