Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 november 2018 | 15:00

Trailerpremiär: Följ streamingjättens resa i "Netflix vs the World"

29 augusti 1997. Skynet blir självmedvetet enligt "Terminator"-filmerna. Samma datum grundas Netflix här i den verkliga världen. Bara en slump?
Det återstår att se om framtiden tillhör ondskefulla cyborgs som vet allt om dina binge-vanor och din filmsmak. Men man kan inte förneka att Netflix håller på att ta över världen, från att ha förändrat hyrfilmsbranschen i USA till att bli en streamingjätte som konkurrerar med Hollywoods största studios.

En ny dokumentär blickar bakåt på företagets 21-åriga historia. Här får vi följa Blockbuster-utmanaren med den gyllene idén att skicka film direkt hem till folk, och hela vägen till idag, via intervjuer med Netflix nyckelfigurer och branschfolk.
 
 
Av trailern att döma känns det som en ganska slätstruken men intressant dokumentär, som kanske inte försöker avslöja några chockerande sanningar, men skildrar snarare en amerikansk framgångssaga.

"Netflix vs the World" har ännu inget premiärdatum, och var den kommer att visas eller streamas är ironiskt nog inte klart.
| 14 november 2018 15:00 |