Film

Skribent

Thomas Linnaeus

6 september 2022 | 18:45

Trailerpremiär: "Armageddon Time" berör rasism i 80-talets New York

James Gray är tillbaka med självbiografiska "Armageddon Time", där vi får se delar från hans uppväxt i New York-förorten Queens på 80-talet.
Regissören bakom både “Ad Astra” och “The Lost City of Z”, James Gray, är tillbaka i höst med nya “Armageddon Time”. Filmen är en skildring av regissörens barndom i 80-talets New York, och under premiärvisningen i Cannes hyllades Gray för sin regi.
 
 
I trailern till “Armageddon Time” får vi se familjen Graff som bor i New York-förorten Queens. Det är i början av 80-talet och Ronald Reagan är på väg att bli USA:s fyrtionde president.
 
Föräldrarna Esther (Anne Hathaway) och Irving (Jeremy Strong) kämpar som barn till immigranter för att deras egna barn ska få en bättre uppväxt än de själva hade, och mitt i allt blir deras son Paul vän med en svart pojke - vilket får sina konsekvenser på grund av rasism. Förutom Hathaway och Strong ser vi även Anthony Hopkins i rollen som morfar.
 
Gray intervjuades av Indiewire om filmen och ville med detta projekt göra något mer personligt:
 
- Jag hade svårt att göra de två sista filmerna. Ena var i djungeln och andra i en inspelningsstudio med Brad Pitt i vajrar. Det var fysiskt och logistiskt svårt, och jag ville återupptäcka min kärlek till att faktiskt göra film. Jag ville göra något om min familj och tiden av mitt liv. Det var mitt sätt att återuppväcka passionen för den typ av filmer jag gillar.
 
Trailern till “Armageddon Time” imponerade mig och jag håller tummarna för att Gray lyckas göra något utöver det vanliga. Premiär för “Armageddon Time” är 28 oktober i USA.
| 6 september 2022 18:45 |