Film

Skribent

Oskar Möller

2 september 2021 | 12:30

Hämnd och högt spel i "The Card Counter"

Underhållande och stilsäker - Paul Schraders trailer för "The Card Counter" ger oss mersmak.
Oscar Isaac som är med i allting i år – vi kan snart njuta av att se karln i såväl "Dune" (som ser sjukt lovande ut) som miniserien ”Scenes From a Marriage” baserade på Bergmans original – spelar huvudrollen i "The Card Counter".
 
Filmen handlar om en tidigare veteran William Tell som blivit korthaj (Isaac) och hjälper en ung armékille (Tye Sheridan) som utsatts för oförätter inom militären när det visar sig att han själv känner den ansvarige psykopaten (Willem Defoe). Tiffany Haddish spelar kärleksintresse och hjälper till i planen för att ställa allt tillrätta.
 
 
Den legendariske Schrader ses som en av Hollywoods mest solida författare och har skrivit manus till såväl ”Taxi Driver” som ”Raging Bull”. På senare år har hans arbete dock skiftat i kvalitet med allt från skandalomsusade ”The Canyons” till den hyllade ”First Reformed”. Nyligen har Schrader fått hjälp att slutföra klippningen av "The Card Counter" av sin gamle regissörpolare Scorsese som han samarbetat med i flera projekt genom åren - förhoppningsvis är det ett tecken på att filmen kommer att hamna på den bättre änden av skalan.
| 2 september 2021 12:30 |