Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 februari 2020 | 15:30

Mysig första trailer till Wes Andersons ”The French Dispatch”

Ett stjärnspäckat kärleksbrev till journalistiken. Är detta den mest Wes Andersonska filmen som Wes Anderson någonsin gjort?
Igår kom postern och de första bilderna. Idag släpps trailern till ”The French Dispatch”, Wes Andersons nya komedi.

Här ska det handla om ett amerikanskt magasin som publiceras i en fiktiv fransk by under 1900-talet, och de olika historier som publiceras där. Filmen beskrivs som "ett kärleksbrev till journalister":
 
- Det handlar om en amerikansk journalist baserad i Frankrike, som startar ett magasin. Det är ett porträtt av den här mannen som slåss för det han vill skriva. Det handlar inte om tryckfrihet, men när man talar om reportrar så talar man också om vad som pågår i den verkliga världen, har Wes Anderson tidigare sagt om filmen.

Trailern bjuder på helmysiga miljöer i Wes Andersons välbekanta färgskala och stil, varvat med svartvita scener - och såklart den säregna humorn vi älskade i "The Grand Budapest Hotel" och flera andra filmer. Kolla in:
 
 
Den stjärnglänsande ensemblen består av Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Elisabeth Moss, Saoirse Ronan, Willem Dafoe, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray och Owen Wilson. Många gamla Wes-polare och några spännande nykomlingar till hans värld alltså.

Den amerikanska premiären är satt till 24 juli… men något säger mig att vi får se ”The French Dispatch” redan på filmfestivalen i Cannes i maj.
| 12 februari 2020 15:30 |