Serie

Skribent

Josefine Krischausky

19 mars 2022 | 12:00

Trailer: "Tokyo Vice" ger intensiv inblick i japanska maffiavärlden

Ansel Elgort gör entré i tv-världen med huvudrollen i den verklighetsbaserade thrillerserien, om en amerikansk journalist som bevakar kriminaliteten i Tokyo.
HBO Max har släppt en första, intensiv trailer till sin kommande thrillerserie "Tokyo Vice", som får premiär på streamingtjänsten nästa månad. Högst upp på rollistan står Ansel Elgort, senast aktuell i Steven Spielbergs "West Side Story", i sin första stora serieroll, följd av bland annat Ken Watanabe ("Den siste samurajen"). 
 
Handlingen kretsar kring den amerikanska journalisten Jake Adelstein, vars karriär till stor del har spenderats i Tokyo. Hans arbete som grävande kriminalreporter ledde bland annat till stora avslöjanden om den japanska maffian, och hans upplevelser resulterade 2009 i en självbiografi, som har legat grund för manuset i "Tokyo Vice".
 
Serien, som består av tio avsnitt, är skapad och skriven av J.T. Rogers, som främst har bakgrund inom teatern. Det första avsnittet är regisserat av Michael Mann, känd för att ligga bakom actionfyllda kriminalfilmer som "Heat", "Collateral" och "Miami Vice". 
 
 
De tre första avsnitten av "Tokyo Vice" släpps på HBO Max den 7 april. Därefter släpps två avnitt varje torsdag, fram till säsongsfinalen den 28 april.
| 19 mars 2022 12:00 |