Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 april 2022 | 19:30

Trailer: Kusliga "The Essex Serpent" dyker snart upp hos Apple TV+

Ett viktorianskt England, kuslig dimma, en mystisk orm och grymma skådespelare hos Apple TV+... det bådar med andra ord riktigt gott.
Ni trodde väl inte att Apple TV+ var färdiga med sina ambitiösa premiärer för året? "Pachinko", "Severance" och "Slow Horses" må vara några av årets bästa tv-serier hittills, men redan i maj kommer vi att få följa med Claire Danes ("Homeland") och Tom Hiddleston ("Loki") till ett viktorianskt England i nya miniserien "The Essex Serpent".
 
Handlingen följer London-änkan Cora Seaborne (Danes), som flyttar till Essex för att undersöka vad det är för mystisk orm som skrämmer folket i det dimmiga och kusliga lilla samhället. Hon knyter snabbt an till byns pastor (Hiddleston), vilket enligt seriens första trailer ser ut att leda till vissa problem när hans församling börjar anklaga Cora för de mystiska händelserna.
 
Serien är baserad på Sarah Perrys roman med samma namn och har regisserats av Clio Barnard. Utöver Hiddleston och Danes i huvudrollerna så kommer även skådespelarna Frank Dillane, Clémence Poésy och Hayley Squires dyka upp under säsongen. 
 
 
De två första avsnitten av "The Essex Serpent" släpps den 13 maj hos Apple TV+. Miniserien kommer att bestå av totalt sex avsnitt.
| 26 april 2022 19:30 |