Film

Skribent

Josefine Krischausky

12 januari 2022 | 08:00

Trailer: Teknologiskt mordmysterium i Steven Soderberghs "Kimi"

Zoë Kravitz spelar den ledande rollen i filmskaparens nya thriller, som kommer till HBO Max i februari.
Inte många månader efter att Steven Soderberghs "No Sudden Move" fick svensk premiär på HBO Max, är regissören tillbaka med en ny thriller hos streamingtjänsten. Vi har nu fått en första, intensiv trailer till "Kimi", som anländer i februari.
 
"Kimi" utspelar sig i ett samhälle där i princip allt vi gör spelas in, av den teknologi vi själva äger. I centrum av filmen står en blåhårig Zoë Kravitz (snart även aktuell i "The Batman"), i rollen som teknikern och ensamvargen Angela. När hon analyserar en ljudfil hör hon vad som låter som ett mord, men när kollegorna har svårt att tro henne får hon ta fallet vidare på egen hand.
 
 
Enligt Soderbergh har filmen sin utgångspunkt i dagens högteknologiska värld, där gigantiska teknikföretag får allt mer makt över människors privatliv. Bland inspirationskällorna finns samtidigt äldre filmer ur thrillergenren, som Francis Ford Coppolas "Avlyssningen" och Alfred Hitchcocks "Fönstret åt gården".
 
– Vad gäller influenser, är de båda filmer som jag älskar och ser om gång på gång. Och om man sedan, i detta fall, slänger in en del av "Panic Room", så har vi den blandning som vi var ute efter, säger regissören till IGN
 
För manuset står David Koepp, som tidigare har skrivit just "Panic Room", men även filmer som "Jurassic Park" och "Mission: Impossible". "Kimi" både skrevs och spelades in under covid-förhållanden, och även filmens handling har man låtit utspela sig i en pandemipräglad värld.
 
"Kimi" släpps på HBO Max den 10 februari.
| 12 januari 2022 08:00 |