Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

23 juli 2023 | 10:01

Rymdbesättningen brister ut i sång när “Star Trek” blir musikal

Jo, du läste rätt. “Star Trek: Strange New Worlds” får inom kort ett helt musikalavsnitt med 10 låtar.
Efter sisådär 57 år av “Star Trek” i olika format är det äntligen dags för ett musikalavsnitt, skriver The Hollywood Reporter. Det blir serien “Strange New Worlds” som får äran och avsnittet med titeln “Subspace Rhapsody” får hela 10 låtar plus en musikalversion av introt. Det här blir i avsnitt 9 av andra säsongen, som kommer sändas i augusti.
 
Musik och text är skriven av Kay Hanley (“Letters to Cleo”) och Tom Polce (“Crazy Ex-Girlfriend”). Men varför brister rymdbesättningen ut i sång? Nej, det är inte för att det är roligt, utan för att någon rymdmateria “zappar” skeppet och personerna ombord blir musikalsjuka.
 
 
Nyheterna kommer från San Diego Comic-Con, och här passade även Paramount på att avslöja att “Strange New Worlds” kommer få ett crossover-avsnitt med den tecknade “Star Trek”-serien “Lower Decks”. Har du Paramount+ och bor i USA kan du redan se avsnittet idag.
 
Förutom dessa serier visades även fem minuter från första avsnittet på den kommande sista säsongen av “Star Trek: Discovery”. Här upptäcker kapten Burnham och besättningen ombord skeppet Discovery ett mysterium som tar dem genom galaxens mörkaste hörn. Men det finns även skurkar som är ute efter samma sak… Premiär för “Discovery” blir tidigt under 2024.
 
Vilken sci-fi borde bli musikal härnäst?
| 23 juli 2023 10:01 |