Serie

Skribent

Alexander Kardelo

30 januari 2023 | 14:35

”Star Trek: Picard” tar farväl med en episk sista säsong

Trailerpremiär! Den sista säsongen bjuder både på dramatiska strider och nostalgiska återseenden.
Varje rymdresa måste nå sitt slut, och snart är det dags för kapten Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) att gå i pension (eller?). TV-serien ”Star Trek: Picard” går i mål efter den tredje säsongen, men den verkar iallafall fylld med dramatik och explosiva strider.
 
Paramount+ bjuder nu på den första trailern:
 
 
Några nya ansikten gör här entré, bland annat Ed Speelers (”Eragon”) som spelar en ny karaktär. Och Todd Stashwick tar över som ny kapten på U.S.S. Titan.
 
Sajten Startrek.com berättar att ”ett desperat meddelande från en gamal vän leder Stjärnflottans amiral på sitt livs farligaste uppdrag hittills”. Flera gamla lojala kollegor dyker upp längs vägen i den sista säsongen.
 
- Jag minns hur jag såg premiären av ”Star Trek: The Next Generation” för nästan 34 år sen med min pappa som om det vore igår. Där tändes gnistan till min kärlek för science fiction. Så det är bara passande att Jean-Lucs historia slutar med att hedra hur allt började, med några av hans käraste vänner från U.S.S. Enterprise, berättar seriens showrunner Terry Matalas.
 
Large 025305587ca32e733a026c6cc47964b3 stp final season official key art

Den tredje och sista säsongen av ”Star Trek: Picard” består av tio avsnitt. I Sverige visas serien på Prime Video med säsongspremiär 17 februari.
| 30 januari 2023 14:35 |